Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól 60 km-re északra szép természeti környezetben található a vállalat, a gazdag történelmi múltú kisközségben Bodrogolasziban.  Társaságunk a Metaltools Kft. 2001. január 10-án alakult magánvállalkozás. A birtokunkban lévő terület 1300 m2, ebből 550 m2 a gyártócsarnokunk alapterülete. Termelés optimalizálás miatt 2022-ben Sárospatakra költöztünk.

A Metaltools Kft. elsődlegesen a hazai alumínium öntészeti szerszámigények, valamint forgácsolt alkatrészgyártás kielégítésében látja a szolgáltatásának főbb területét, de ezzel egyidejűleg fokozatosan az európai piacok feltárása, és a jelenlét megerősítése is cél. A versenyképesség fenntartása érdekében elengedhetetlen követelmény a korszerűsítés, a megbízhatóság és a magas színvonalú minőségi követelmények betartása.

A cégünk menedzsmentje a vállalkozás eszközparkját folyamatosan modernizálta, és vezértermékként fejlesztette ki az alumínium öntészeti stancoló szerszámok különböző típusait. Elsősorban az alumíniumöntödei vállalkozások számára készítünk gyártóeszközöket, készülékeket, saját tervezés alapján. A meglévő berendezések, gyártóeszközök felújításában, javításában is jelentős mértékű az általunk elvégzett munka mennyisége. Széles tapasztalattal rendelkezünk szerszámanyagok 3D-s megmunkálásában.

Technológiai berendezéseinken jelentős mennyiségű CNC forgácsolt alkatrész készül megrendelőink dokumentációja alapján. Megrendelői igényeket tudunk fogadni mintadarab, rajz, és digitális rajz formában interneten is.

Cégünk MSZ EN ISO 9001:2001 szabvány szerinti minőségirányítási rendszerét 2008-ban vezette be. Az ISO 9001:2015 szabványra 2017. nyarán tértünk át.

 

ISO 9001:2015 tanúsítvány